Notnings helg.

Ett glatt gäng på 8 pers. samlades vid rampen på lördag morgon.
Jag hade varit ute på morgonen och scanat för att leta upp fisken, tyvärr var all fisk som bortblåst, såg ingen stimmning någonstans i de djupare partierna.
Vi har skaffat 2 nya 60 m linor med bra handgrepp för att utöka ytan vid notningen. 
Vid lunch så grillade vi korv och körde på tills kvällen med varierande resultat.
Dagen blev mycket övning med att flytta noten över större yta även mitt i sjön.
Tyvärr så hade vi inte tillräckligt med ankare för att kunna fästa båtarna i den hårda sandytan mitt i sjön. Vilket gjorde att det inte blev effektivt.
Söndagen starta jag scana på morgonen och då hittar vi fisken i ett hörn i sjön där de aldrig annars brukar vara tyvärr är det den delen med väldigt mycket stora stenar mm som gör det knivigt att dra.
Men vi gjorde några försök tyvärr så fastna vi på det första där mycket fisk förmodligen gick ur förmodligen stor braxen. Resultatet under helgen  150 kg togs upp fördelat på 101,5 kg småbrax/björkna & mört. 40 kg stor brax, 7,5 kg ruda, 0,5 kg sutare. Även mycket gös med 2 st över 6 kg.   All gädda gös och större abborre sorteras med håv direkt i säcken och tillbaka i sjön.

Magnus

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • MAgnus » Mörtleken på G :  ”Tack Ann ! Om vi kan ligga i så här i vår, så kommer förbättringar i sikt och va..”

  • Marianne (Ann) Jönsson » Mörtleken på G :  ”Det var mycket! Bra jobbat”

  • Mikael Malm » Våra Fiskevatten artikel om Tjörnarpssjön:  ”Mycket intressant artikel om det enorma arbete ni lägger ner i FVOF. ”

  • MAgnus » Notning 213 kg :  ”Hej Ann ! Jo det var lite kallt på slutet med fantastisk dag ! Magnus”

  • Marianne (Ann) Jönsson » Notning 213 kg :  ”Vad roligt att det blev så bra hoppas ni blivit varma igen för dagen bjöd ju int..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln