Vårfisket med notning

Nu har vårfisket efter vitfisken dragit igång.
i dag har vi dragit not och prova ut dubbelflottarna. Vilka underlätta hanteringen av noten mellan dragningarna samt tömning utläggning /örflyttning av ryssjorna.
109.5 kilo kom upp i dag. Fördelat på 91,5 kilo små fisk, större delen mört som samlas upp innan lek,10,5 kilo stor brax, 0,5 sutare, 7 kilo (6 st) ruda.

Vi har ju förbud på båtmotorer (elmotor OK).
Transporter med flottar mm. när vi kör fiskevårds projektet har vi gjort undantag pga. av att elmotorer inte pallar det helt enkelt. Våra motorer är nya fyrtaktsmotorer med de nya hårda miljökraven.

När jag ibland kör runt med aluminiumbåten är det för att jag har en avancerad ekolods-scaner utrustning monterad på den, detta för att kunna lokalisera vad fisken är och förflyttar sig så vi kan fiska på ett effektivt sätt. (se bilden av uppsamlad mört innan lek)
För det blir många och långa dagar ibland. Men det kommer det vara värt i slutänden när vår sjö kommer åter bli den sjö den en gång varit och till och med bättre. 
Kom gärna förbi på vårt årsmöte den 18 April kl 10:00 pro lokalen Landsvägen 91 på en fika och lyssna hur det går och vad planerna är 2015-2016. Har ni funderingar frågor eller tom. med vill hjälpa till någon gång så är vi där hela gänget för att svara på era frågor.
Alla är mycket välkomna :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • MAgnus » Mörtleken på G :  ”Tack Ann ! Om vi kan ligga i så här i vår, så kommer förbättringar i sikt och va..”

  • Marianne (Ann) Jönsson » Mörtleken på G :  ”Det var mycket! Bra jobbat”

  • Mikael Malm » Våra Fiskevatten artikel om Tjörnarpssjön:  ”Mycket intressant artikel om det enorma arbete ni lägger ner i FVOF. ”

  • MAgnus » Notning 213 kg :  ”Hej Ann ! Jo det var lite kallt på slutet med fantastisk dag ! Magnus”

  • Marianne (Ann) Jönsson » Notning 213 kg :  ”Vad roligt att det blev så bra hoppas ni blivit varma igen för dagen bjöd ju int..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln