Trevliga resultat  

Växtplankton prov Tjörnarpssjön 2015 (klicka på bild för förstoring) Växtplankton prov Tjörnarpssjön 2015 (klicka på bild för förstoring)

Till hösten 2016 har reduktionsfisket i Tjörnarpssjön varit igång på allvar i 2 år.

Prover och undersökningar visar på mycket trevliga resultat än så länge och det skall bli ännu roligare att se hur 2016 blir. Generellt har mängden suspenderade ämnen och totalfosfor minskat och siktdjupet blivit bättre.


På bilden ser vi resultat för växtplankton och hur mängden cyanobakterier har minskat. Tyvärr togs provet 2013 i slutet av oktober så det kan inte riktigt jämnföras med prov tagna i augusti. Men mellan 2014 och 2015 ser man en tydlig minskning.

Både biomassa och diveristeten av bottendjur har ökat, framför allt mängden sländor, snäckor, små kräftdjur (sötvattens gråsuggor) och fjädermygglarver. Detta innebär att fisken fått en bättre födotillgång vilket kan ses på framför allt kondition hos braxen, men även mängden större abborre har ökat. 


Se fler förändringar i sjön på sidan " Fiskevårds projekt ".

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln